CUM PLATIM IN SIGURANTA ATUNCI CAND CALATORIM

Calatoriile, ce momente uimitoare si de neuitat ! Acesta este momentul in care ne vom asigura ca totul este bine impachetat, biletele de avion sunt cumparate, iar totul este in regula, pentru a avea o vacanta de neuitat! Toate aceste griji fiind rezolvate, nu trebuie insa sa uitam ca mai exista un aspect de care trebuie sa avem mare grija: banii. Desigur ca vom vrea sa mergem la cumparaturi si sa ne achizitionam suveniruri, haine, sa incercam un fel nou de mancare, etc.

Pentru toate aceste achizitii, cu ani in urma, exista o singura optiune si aceasta era varianta de numerar; aceasta functioneaza in special atunci cand calatoriti intr-o tara cu o moneda diferita de cea nationala. In acest caz,  trebuie sa mergem la o casa de schimb si sa cumparam valuta locala, dar uneori acest proces poate fi destul de scump. Oamenii obisnuiau sa calatoreasca fara a avea un plan de rezerva, de aceea existau numeroase situatii in care numerarul disponibil nu putea acoperi toate cheltuielile, ceea ce  dus la multe probleme si a stricat foarte multe vacante, deoarece nu exista o modalitate de a face fata evenimentelor neasteptate in care erau necesari mai multi bani.

INTERNETUL SI OPTIUNILE SALE NELIMITATE

Din fericire, internetul ne-a oferit posibilitatea de a avea acces la bani digitali, iar acest lucru a revolutionat modul in care obisnuiam sa platim si sa transferam bani. Criza Covid a accelerat intr-un mod cu totul de neimaginat dezvoltarea internetului si a platilor electronice, acestea fiind acum utilizate in mod curent: pentru plata taxelor de studiu, primirea salariilor, plata cumparaturilor zilnice, a facturilor lunare, etc. Mai mult decat atat, toate tranzactiile ce implica bani s-au schimbat complet; acum putem plati aproape totul prin internet. Toate aceste schimbari includ binenteles si calatoriile; acum putem gasi noi alternative de plata in conditii de siguranta maxima, mai putin complicate, si care ne ajuta sa evitam plata unor taxe mari.

 

O modalitate adecvata de plata atunci cand calatoriti este utilizarea banilor digitali, aflati in anumite portofele digitale, aplicatii, carduri de credit si carduri de debit internationale, etc. Toate aceste optiuni contribuie la reducerea utilizarii excesive a numerarului.

DEZAVANTAJELE DE A FOLOSI DOAR NUMERAR ATUNCI CAND CALATORIM

Este important sa avem un plan de rezerva atunci cand calatorim in strainatate si sa ne punem intrebarea ce se intampla daca ramanem fara numerar? Ce se intampla daca ne confruntam cu o situatie de urgenta si nu avem suficienti bani? Imaginati-va ca doriti sa cumparati mai multe lucruri pentru a le duce acasa, dar numerarul nu este suficient? Ce se intampla in cazul in care un hot iti fura banii? Acestea sunt doar cateva exemple de ceea ce s-ar putea intampla daca folosim numerar pentru platile curente, atunci cand ne aflam in strainatate.

 

Ce vom face cand suntem pusi in fata situatiilor de mai sus? Raspunsul este sa avem intotdeauna o varianta de rezerva la indemana: un card de credit ce poate fi utilizat in momente de criza, numerar de rezerva, un portofel digital acceptat pe plan international, etc. 

 

Toate aceste lucruri nu inseamna sa renuntati la numerar, dar este indicat, pentru siguranta noastra si a platilor noastre, sa detinem atat numerar cat si variante electronice de plata.

NEWSLETTER

Introduceti adresa e-mail si veti primi ultimele noutati in fiecare saptamana!

Contact